Tärkeimmät Vaihdettavat Osat Turvallisuuden Näkökulmasta

rengaspalvelut

Autossasi on tiettyjä osia, joita tulee seurata sen varalta, pitääkö ne vaihtaa, jotta autosi turvallisuus pysyy korkealla tasolla. Jotkin kohteet ovat ilmeisiä ja toiset taas eivät. Useimmat ymmärtävät, että jarrujen pitäminen hyvässä kunnossa on välttämätöntä turvallisuuden kannalta. Kun taas puhutaan renkaista ja iskunvaimentimista, ihmiset ovat yleensä enemmän hämmentyneitä.

Renkaat ovat avainasemassa auton turvallisuuden kannalta, joten pitäisi olla selvää, että jos renkaat eivät ole hyvässä kunnossa, todennäköisyys joutua onnettomuuteen kasvaa. Sama pätee siihen, että tarvitset olosuhteisiin nähden oikeat renkaat. Toisin sanoen tarvitset talvirenkaat talviolosuhteisiin ja kesärenkaat kesää varten. Tämän periaatteen noudattamatta jättäminen vaarantaa turvallisuutesi. On erittäin vaarallista yrittää ajaa kesärenkailla talviolosuhteissa.

Toinen merkittävä turvallisuusongelma on liian ohut kulutuspinnan syvyys. Renkaan avainominaisuudet alkavat heikentyä, kun kulutuspinnan syvyys on alle 4 mm. Siksi on tärkeää vaihtaa renkaat uusiin, kun näin tapahtuu. Jarrutusmatka pidentyy urasyvyyden pienentyessä. Kun et pysty jarruttamaan ja saa autoa pysähtymään nopeasti, joudut todennäköisemmin onnettomuuteen. Varmista myös, että rengaspaineet ovat riittävät, jotta et aja liian pienellä tai suurella rengaspaineella. Molemmat vaikuttavat turvallisuuteen heikentävästi. Lämpötila vaikuttaa myös rengaspaineeseen, joten suurten lämpötilamuutosten pitäisi saada aikaan käynti huoltoasemalla rengaspaineiden tarkistukseen.

Iskunvaimentimet ovat myös osa autoa, joka parantaa ajomukavuutta. Ne myös painavat renkaita tien pintaa vasten, mikä lisää renkaiden pitoa. Kun iskunvaimentimet eivät toimi kunnolla, jarrutusmatka pitenee. Kuten jo korostettiin, tämä vaikuttaa turvallisuuteen heikentävästi.

Lisätietoja tärkeimmistä turvallisuustekijöistä ja huollosta löydät verkkosivultamme osoitteessa vianor.fi